Om Dagboken
 
...EN BILD AV MITT VARDAGSLIV...

Hej på dig, och välkommen till min WebBildDagbok! Varje dag är unik. Även fast allt känns så vardagligt, är just denna dag speciell. Det är denna otroliga mångfald som jag på ett eller annat sätt försöker dokumentera i mina publicerade dagboksbilder. Varje dag väljer jag ut en bild, som på något sätt representerar en händelse, en känsla, en aktivitet eller något annat som är aktuellt just den dagen. Bildens tekniska- och fotografiska kvalitéer är inte det primära, utan det viktigaste av allt är att det känns som en bild för just den specifika dagen. Ibland lyckas jag med det, ibland inte alls. I de flesta fall förmedlar bilden något för mig personligen. Den första publicerade bilden är från 1 maj 2004, och nu har jag publicerat 2343 bilder.

Detta spektakel du nu valt att surfa till är alltså ett digitalt samtidsdokument, som på ett lättsamt och personligt sätt ljussätter de vardagliga sakerna i mitt liv. Kalla mig tokig, fotograf, exhibitionist, eller kalla mig konstnär, så länge du inte menar något negativt med titeln. Jag får genom det här projektet utlopp för min kreativitet, samtidigt som jag bibehåller och till och med stimulerar min fantasi och bildkänsla. För dig besökare hoppas jag det också ger någonting, annars skulle du nog inte valt att läsa det här. WebBildDagboken ger dig kanske insikt i livets nyckfullhet, hur ett kort ögonblick kan bli ett avgörande vägskäl, en aning om hur roligt det kan vara att dokumentera sin samtid, eller helt enkelt lite lättsam underhållning, tidsfördriv. Känn dig fri att lämna konstruktiv kritik, kommentarer eller frågor om bilderna du ser. Jag försöker så snabbt som möjligt svara på både mail och bildkommentarer.

Alla fotografier och webdesign är naturligtvis upphovsrättsskyddade och jag motsätter mig starkt all form av missbruk av min öppenhet. Är du intresserad av en bild, en fototjänst, eller mer om mig, som är skaparen av denna bildsamling, kan du läsa mera under min presentation i "Om Fotografen". Min elektroniska webbilddagbok är nu i sitt tredje layout-utförande, varav de två senaste har utvecklats av min duktige webmaster och vän Matias "Mattus" Hannus. Det är hans förtjänst att sidan är interaktiv, har fått en rad smarta funktioner med åren och att jag nu kan koncentrera mig helt och fullt på fotograferande.

Joakim Roslund